• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Cum sa-ti gasesti salteaua potrivita?

Saltea cu husa detasabilaSaltea cu husa detasabila

O saltea potrivită este ca o siguranță pentru un somn sănătos și confortabil. Atunci cînd începi căutările trebuie să iei în calcul cîteva momente extrem de importante.

Structura saltelei ortopedice

Salteaua trebuie să asigure întregului corp un suport compact și confortabil. Important de subliniat că o saltea prea moale, poate crea curbări accentuate a coloanei vertebrale și poate oferi multiple puncte de încordare și presiune. Iar dacă salteaua este prea dură, greutatea organismului apasă puternic pe vertebrele lombare, creînd o tensiune generală, împiedicînd relaxarea musculară necesară unui somn liniștit, odihnitor.

Astfel se recomandă ca salteaua alesă să aibă o duritate optimă, aceasta se alege în dependență de greutatea fiecăruia în parte.

Este foarte important ca salteaua aleasă să aibă dimensiunea potrivită, să le permită celor care dorm să își poată schimba poziția în timpul somnului, pentru ca altfel dispare relaxarea, somnul devine agitat.

De-asemenea o saltea potrivit aleasă trebuie să se adapteze temperaturii corpului: să absoarbă umezeala în timpul verii și să se încălzească ușor iarna.

Din această cauză materialul husei trebuie să fie antialergic și termoreglabil.
Sfat: Salteaua trebuie rotită la fiecare 3-4 luni, astfel îi prelungești durata de viață a acesteia.