• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Ce saltea să aleg una cu arcuri tradițională sau una Memory?

Cuplu pe salteaCuplu pe saltea

Dacă va-ți hotărît să vă schimbați salteaua la sigur vați pus întrebarea dacă ar trebui să achiziționați o saltea cu arcuri tradițională sau una cu Memory Foam. Desigur că răspunsul îl găsiți doar dvs. și depinde de gusturile și nevoile fiecăruia.
În continuare vă oferim o listă de diferențe din aceste două tipuri de saltele, însă alegerea rămîne la discreția dvs.

Confortul pe salteaua ortopedica

Este bine de știut că saltele cu memorie reduc punctele de presiune cu cca 80 % față de o saltea tradițională. Acest fapt este extrem de important în special pentru cei ce dorm pe o parte. De-asemenea, saltelele memory minimizează efectul de balans pe care îl au saltelele tradiționale cu arcuri, astfel acestea fiind o soluție pentru cei ce au un partener care se mișcă des în timpul nopții. În schimb saltelele memory noi au un miros specific care dispare cu trecerea timpului însă pentru unii acest miros poate fi neplăcut.

Fermitatea saltelei

Saltelele cu arcuri tradiționale sunt cu o fermitate înaltă, iar saltelele Memory pot fi de o duritate medie, dar și relativ mai moi.

Întreținerea saltelei

Saltelele cu arcuri trebuiesc rotite periodic (aproximativ la fiecare 3-4 luni), atît pe de o parte pe alta, cît și de la cap la picioare. Pe de altă parte saltelele memory nu sunt așa de pretențioase, ele necesită doar să fie întoarse pe lungime.

Temperatura saltelei

Saltelele memory foam fiind sensibile la temperatura corpului, iau forma corpului, însă în camerele reci o saltea memory poate deveni mai fermă. Fenomen ce lipsește la saltelele tradiționale. De-asemenea o saltea memory este mai călduroasă decît o saltea cu arcuri.

Prețul saltelei

O saltea memory foam are un preț mai ridicat decît o saltea clasică cu arcuri.

Dacă totuși nu vă puteți hotărî pentru ce tip de saltea să optați, vă invităm la sediul nostru pentru a proba și a face alegerea corectă.