• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

4 factori ce ne asigura un somn sanatos si linistit

Fiecare dintre noi își petrece aproape o treime din viață dormind. De aceea, calitatea somnului de care avem parte reprezintă primul lucru care ar trebui să ne preocupe cel mai mult, deoarece doar datorită unui somn bun putem menține într-o formă bună atît aspectul fizic, cît și cel moral. Astfel, există un șir de factori ce contribuie la garantarea unui somn sănătos și ideal. Printre acești factori se numără salteaua și caracteristicile acestea, suportul saltelei, modul în care aceasta susține corpul, perna, așternuturile pe care dormim, etc.

 Deci, primul și cel mai important factor ce ne oferă o odihnă perfectă este salteaua de calitate. Aceasta trebuie să susțină într-un mod corespunzător întregul nostru corp, să ofere acestuia un nivel înalt de confort și să satisfacă toate dorințele și necesitățile personale. De aceea, atunci cînd îți alegi salteaua încearcă să dai răspuns unor întrebări, cum ar fi cele din acest articol: La ce întrebări trebuie să răspundem înainte de a procura salteaua

Aceste răspunsuri te vor ajuta să reduci din numărul variat de saltele ce există pe piață și să alegi o singură saltea perfectă pentru tine.

Al doilea factor de care trebuie să ții cont este perna pe care dormi. Aceasta reprezintă un accesoriu extrem de important ce determină cît de confortabil și bun va fi somnul tău. În  cazul în care te trezești cu dureri de gît sau de umeri, atunci trebuie să optezi pentru înlocuirea pernei tale cu una mult mai bună, ce nu exercită presiune asupra capului, gîtului și a umerilor.

Lengeria de pat de asemenea joacă un rol deosebit de însemnat pentru sănătatea și nivelul tău de odihnă. De aceea, în momentul alegerii lengeriei de pat trebuie ții cont ca materialele din care aceasta este confecționată să fie naturale, cum ar fi bumbacul și să ofere o senzație plăcută în momentul atingerii. Astfel, respectînd aceste 2 reguli vei beneficia de un somn confortabil.

O altă condiție ce trebuie să o urmezi este menținerea unui dormitor curat, atît prin păstrarea unui spațiu aerisit și îngrijirea pieselor de mobilier, a saltelelor și accesoriilor acesteea, cît și prin asigurarea unei circulație libere prin utilizarea unui număr strict necesar de mobilier.  

Deci, urmărind acești factori, vei putea avea parte de un somn liniștit, ce va afecta într-un mod pozitiv sănătatea ta fizică și intelectuală.