• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Cum sa alegi salteaua potrivita pentru bebelusul tau?

Bebelus pe salteaBebelus pe saltea

Formarea corectă a coloanei vertebraleși calitatea somnului sunt elemente de bază pentru asigurarea dezvoltării sănătoase a copilului tău. Bebelușul petrece practic mai mult de jumătate de zi în pătuc, din această cauză trebuie să acorzi o mare atenție atunci cînd alegi salteaua.

Ce saltea se recomanda pentru bebelusi?

În primul rînd, trebuie să te asiguri ca salteaua se potriveste perfect ca mărime în pătucul bebelușului, pentru ca orice spațiu rămas liber între saltea și laterala patutului constituie un posibil pericol de sufocare.

De-asemenea salteaua trebuie să fie fermă, cele moi se pot adapta ușor formei capului și feței copilașului, mărind riscul de sufocare sau chiar al apariției SIDS (Sindromul Morții Subite la Sugari).

Tipuri de saltele pentru pătuc:

1.    Saltele din spumă sau așa zisele saltele poliuretanice. La acest tip de saltea calitatea se reflectă în special în densitatea spumei. O densitate mare oferă mai multă fermitate, iar fermitatea este elementul cheie al unei saltele sigure pentru bebeluș. Majoritatea producătorilor de saltele din spumă precizează densitatea. O saltea bună este considerată o saltea cu o densitate de 28 kg/m3 ). Saltele din poliuretan sunt cele mai ușoare dintre toate tipurile de saltele, iar greutatea mică le face foarte ușor de curățat și aerisit.

2.    Saltele cu arcuri pentru pătuc sunt fabricate din arcuri din oțel și diverse alte materiale. Ceea ce oferă calitate acestor saltele sunt arcurile, numărul și grosimea lor, și numărul de straturi de alte materiale. Aceste saltele sunt mai rezistente în timp și nu își pierd forma așa repede ca cele din spumă, dar au o greutate mai mare ca cele din spumă, fiind mai greu de ridicat și necesitînd un efort mai mare pentru curățarea lor.

De ce trebuie să mai ții cont:

-    Ventilație – o saltea de calitate trebuie să ofere posibilitate aerului să circule prin umplutura saltelei.
-    Impermeabilitate - o saltea cu o husă impermeabilă este mai simplu de curățat și întreținut deoarece nu permite trecerea lichidelor.  
-    Husele detașabile din bumbac  - pentru a permite o spălare a acestora la o temperature înaltă.

Concluzie: Salteaua se alege în funcție de cost, confort și durabilitate, mai ales că bebelușul va petrece undeva 3 anișori în pătuc.