• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Cum sa alegi o saltea corect in dependenta de greutatea corpului?

Saltele in functie de greutate corpSaltele in functie de greutate corp

O saltea potrivită pentru tine este salteaua care îți asigură un somn liniștit și adînc și o poziție corectă a coloanei vertebrale atunci cînd o folosești. Dacă te întrebi ce model de saltea ți se potrivește pentru tine, atunci ai în vedere că în decizia ta de cumpărare trebuie să ai în vedere în special criteriul de greutate pe care îl ai.

Divizarea saltelelor in functie de suprasarcina

În continuare noi am încercat să facem o mică clasificare de greutăți și de saltelele potrivite fiecărei greutate:

1.    Greutate < 85kg. În cazul în care te încadrezi în această categorie, poți opta pentru o saltea ortopedică cu plasă de arcurii (arcuri bloc). Arcurile sunt de tip Bonell, fabricate din oțel carbon de 2,2 mm, acoperite de un strat de pâslă dură peste care este pus o fîșie de poliuretan de 3 cm și husa detașabilă matlasată. De-asemenea potrivite pentru această categorie sunt și saltelele Pocket Spring. Acestea au o rezistență și durabilitate sporită datorită arcurilor poziționate individual, împachetate în buzunare proprii, de permite astfel mișcarea individuală a fiecărui arc. Ca și în cazul primei variante salteaua Pocket Spring este acoperită cu o husă matlasată, detașabilă prin fermoar.

2.    Greutate < 95kg. Dacă te încadrezi în această categorie îți recomandăm o saltea tot pe plasă de arcuri sau Pocket Spring, matlasată, de un nivel superior cu o grosime de 24 cm, diferența majoră constînd în fâșia de spumă poliuretanică mai mare, 4 cm.

3.    Greutate < 100kg. Pentru o astfel de greutate îți recomandăm saltele fără arcuri, constituite din materiale speciale de ultima generație (Poliuretan, spumă Memory Foam), create pentru mai mult confort și pentru o susținere cît mai bună a coloanei vertebrale.

În cazul în care nu alegi salteaua după criteriul de greutate, iar greutatea ta este mai mare decît ar permite salteaua aleasă, te trezești în scurt cu fenomenul de lăsare a saltelei „groapa în saltea‟, ceea ce nu este atît de plăcut.