• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Saltele potrivite pentru cei cu dureri de spate

Saltele pentru dureri de spateSaltele pentru dureri de spate

O saltea nu corect aleasă sau o saltea necalitativă nu doar că provoacă insomnii, ci poate duce pînă la dureri generale și boli ale coloanei vertebrale. Ba mai mult decît atît, pentru cei care suferă deja de o boală de spate sau care au suferit o intervenție chirurgicală la spate, salteaua de pat și poziția din timpul somnului condiționează vindecarea.

Ce tip de saltele se recomanda pentru dureri de spate?

O saltea potrivită pentru cei care au dureri sau probleme cu spatele trebuie să fie mediu de tare. Salteaua perfectă trebuie să susțină coloana în toate punctele curbe, să prevină încovoierea coloanei, dar trebuie să permită și schimbarea poziției fără durere la întoarcere.

Două mari greșeli la alegerea unei saltele, care îți pun sănătatea spatelui în pericol:

1. Salteaua prea moale, poate produce încovoierea coloanei vertebrale – determină o poziție nefirească a spatelui și curbe anormale a coloanei vertebrale.
2. Salteaua prea tare, poate duce la blocarea circulației sîngelui, dureri și amorțeala în timpul somnului.

Un alt element foarte important, de care trebuie să țineți cont în alegerea unei saltele este greutatea corporală, întrucît specialiștii susțin că persoanele slabe pot alege saltele mai moi decît cele care le sunt recomandate persoanelor cu o greutate corporala mai mare.

Saltele potrivite: cu spumă Memory Foam sau spumă poliuretanică, ortopedice din arcuri Bonell, arcuri Pocket.
Saltele nepotrivite:puf, aer sau apă.

IMPORTANT: NU cumpăra saltele ieftine și de proastă calitate! Cel mai bine este să privești achizitionarea unei saltele ca pe o investiție pe termen lung în sănătatea ta.