• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Saltele de pat. Tipuri si caracteristici!

Pat si saltea ortopedicaPat si saltea ortopedica

Salteaua este un accesoriu important pentru pat, de tipul, calitatea si caracteristica saltelei alese va depinde calitatea somnului si sanatatea spatelui. Pe piata poti gasi o varietate mare de tipuri de saltele. Iata care sunt cele mai cunoscute:

Camera de dormitor si salteaua ortopedica

Care sunt cele mai utilizate saltele ortopedice:

  • Salteaua cu arcuri – este cea mai cunoscut si utilizat tip de saltea. Este disponibila intr-o varietate de modele ca numar si tip de arc. Salteaua cu arcuri poate fi o solutie pentru oricine, avind un raport bun pret-calitate. Este o solutie buna si pentru persoanele cu greutate mare, oferind un sprijin bun coloanei vertebrale. Saltelele cu arcuri se impart in doua mari categorii: saltele cu arcuri Bonell si saltele cu arcuri individuale (Pocket). Daca alegi o saltea cu arcuri verifica ca aceasta sa aiba arcuri realizate din materiale rezistente precum otel, deasemenea atrage atentie la straturile de de-asupra arcurilor si la captuseala saltelei. Cu cit captuseala va fi mai groasa, cu atat salteaua va fi mai confortabila.
  • Saltele din spuma. De obicei, este alcatuita din doua sau mai multe straturi de spuma, de diverse densitati. Aceste saltele pot fi din spuma poliuretanica sau combinate cu spuma memory foam care are marele avantaj de a lua forma corpului atunci cind te indinzi pe ea, plus ca distribuie uniform greutatea corporala.

Un avantaj major al saltelei din spuma este acela ca absoarbe miscarea, o caracteristica importanta, daca ai somnul usor si imparti patul cu un partener care se misca mult in timpul noptii.

Pe linga aceste tipuri pe piata se mai intilnesc si alte tipuri (latex, cocos), iti recomandam ca inainte de a  alege sa te informezi bine.