• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Cum sa alegi perna potrivita in magazin?

Perna ortopedicaPerna ortopedica

Nimic nu te ajută să îți începi ziua mai bine decît un somn bun în timpul nopții. Pernele au impact nu doar asupra calității somnului tău, ci și a modului sănătos în care te odihnești și îți recapeți puterile pentru o nouă zi de muncă.

Sfaturi in alegerea pernei ortopedice.

Este important să știi că o pernă greșit aleasă poate agrava durerile de cap, durerile de gît, amorțeala umărului și a brațului, disconfortul, strănutul și sforăitul.

O pernă de proastă calitate nu va fi cauza problemelor de mai sus, dar folosind o pernă nepotrivită, cu siguranță poți agrava multe dintre aceste probleme și cu siguranță vă poate împiedica șă ai un somn odihnitor.

Regula generală recomandată de specialiști este că o pernă trebuiește schimbată o data la 12 sau 18 luni, în funcție de calitate. Însă alegerea îți aparține.

La alegerea pernei potrivite trebuie să iai în calcul următoarele aspecte:
1.    Poziția în care dormi
-    În cazul în care dormi pe spate, ai nevoie de o pernă mai subțire, care să nu-ți ridice capul prea tare
-    dacă dormi pe o parte alege o pernă tare, fermă, care să îți umple spațiul dintre ureche și umăr;
-    iar dacă dormi pe burtă alege o pernă aproape platăși moale.

2.    Umplutura pernei
Astăzi pe piață poți găsi perne cu diferite umpluturi, începînd de la materiale naturale ( puf, pene) la spumă sau fibră de poliester.
Ne vom opri asupra doar unui tip - Perne din spumă cu memorie. Acestea sunt foarte populare deoarece reduc punctele de presiune datorita faptului că se mulează și se adaptează continuu la forma corpului tău, pe măsura ce vă schimbați poziția de somn pe tot parcursul nopții. Pernele din spumă cu memorie vin în diferite forme, fie clasic fie cu contur în formă de S.

De asemenea, important este și fața de pernă, husa pernei trebuie să fie detașabilă și să fie din material cît mai natural.

Dacă ai dificultăți privind modul în care să-ți alegi perna potrivită, sperăm că aceste sfaturi îți sunt de ajutor.