• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Tipuri de saltele si principalele caracteristici ale acestora

Tipuri de saltele caracteristiciTipuri de saltele caracteristici

În momentul achiziţionării unei saltele, trebuie să ştim că aceasta trebuie să fie aleasă individual, deoarece un anumit tip de saltea nu se poate potrivi tuturor persoanelor. În zilele de astăzi pe piaţă au apărut un şir de saltele de diferite tipuri ce îndeplinesc diverse caracteristici. Astfel, a devenit mult mai uşor să alegi o saltea ţinînd cont de toate necesităţile corpului tău.

 În primul rînd, saltelele se împart în 2 mari categorii: cu o structură interioară cu arcuri şi cu structura interioară fără arcuri.

Saltele cu arcuri

Saltele cu arcuri se împart în saltele cu arcuri individuale Pocket şi saltele cu arcuri boc Bonell. Acestea au un nivel de duritate mediu sau înalt şi oferă o poziţie corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului, evitînd apariţia durerilor de spate.

Saltelele cu arcuri individuale au fiecare arc învelit în săculeţ aparte. Datorită acestei tehnologii, persoanele ce dorm pe această saltea vor avea parte de o dependenţă a mişcărilor în timpul nopţii, astfel încît nu vor fi deranjaţi de mişcările celeilalte persoane. De asemenea, saltelele Pocket sunt dotate cu husă detaşabilă, ceea ce va permite să îţi îngrijeşti salteaua mult mai uşor.

Saltelele cu arcuri bloc se pot executa la înălţimi de 20 cm, 22 cm şi 25 cm. Înălţimea unei saltele se alege în funcţie de greutatea corpului, densitatea necesară, etc. Acestea sunt dotate cu butoni de aerisire pntru înălţimile de 20 şi 22 cm sau bandă 3D de aerisire pentru sateaua cu înălţimea de 25 cm. Saltelele cu arcuri bloc, la fel ca şi cele cu arcuri individuale au sistem e vară-iarnă.

Saltelele fără arcuri

Din categoria saltelelor fără arcuri fac parte saltelele memory, saltelele din poliuretan şi saltelele din latex. Acestea ajută la evitarea durerilor de spate şi la menţinerea confortului în timpul nopţii.

Saltelele memory sunt confecţionate din spumă cu memorie, la o înălţime de 5 cm, ce se adaptează formei corpului şi oferă o temperatură stabilă acestuia. De asemenea, acestea sunt folosite pentru a adăuga un strat mai moale saltelelor dure şi sunt utile pentru saltelele sau canapelele mai vechi. Saltele memory îşi oferă o noapte liniştită, deoarece datorită structurii acestora nu vei fi afectat de mişcările celeilalte persoane ce doarme alături.

Saltelele din poliuretan pot fi realizate la înălţimile de 5, 10, 15, 20 şi 22 cm, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Acestea pot fi utilizate pentru a mări duritatea unei saltele şi pentru a oferi un suport adecvat spatelui.

De asemenea, saltelele din poliuretan pot fi combinate cu saltelele memory, astfel obţinînd o saltea la înălţimea de 18 cm (13 cm poliuretan, 5 cm memory) ce poate fi folosită pe ambele părţi în funcţie de dorinţa fiecăruia.

Saltelele din latex sunt recomandate tuturor persoanelor, ajutînd la evitarea şi tratarea durerilor de spate. Datorită structurii acestor saltele, persoanele ce suferă de probleme respiratorii sau alergii, pot avea parte de nopţi liniştite pentru o perioadă lungă de timp, deoarece latexul este un material natural şi reciclabil, antialergic şi antibacterian. Saltelele din latex se execută la o înalţime de 19 cm şi sunt dotate cu bandă 3D de aerisire.

Pe lîngă principalele tipuri de saltele, astăzi există o mulţime de saltele combinate, cum ar fi, Memory+Latex, Memory+Pocket, Latex+Arcuri, Memory+Arcuri,etc.