• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Afla cum poti prelungi viata unei saltele

Curatare salteaCuratare saltea

Indiferent de tipul saltelei trebuie să te asiguri că timpul petrecut în pat este de calitate și este sănătos. Procurarea unei noi saltele este o investiție costisitoare și de lungă durată, însă o exploatare nerațională a saltelei poate duce la micșorarea vieței acesteia.

Ce virsta poate avea o saltea ortopedica.

În general o saltea dacă este bine întreținută va rezista cca 7-10 ani. Durata de viață a unei saltele depinde de calitatea ei și de modul de utilizare.

În continuare vă prezentăm cîteva ponturi care te pot ajuta să prelungești viața saltelei:

-    În primul rînd achiziționează saltele de calitate din arcuri sau spumă poliuretanică, ambele tipuri sunt rezistente în timp. Este bine să știi că în cazul în care cumperi o saltea poliuretanică densitatea spumei este factorul cheie. Cu cît o saltea din spumă este mai densă cu atît va rezista mai mult în timp.

-    Păstrează salteaua curată. O curățare regulată a saltelei duce la îndepărtarea alergenilor și a prafului. Îndepărtarea alergenilor și prafului păstrează salteaua proaspătă și reduce riscul de apariției acarienilor care pot produce reacții alergice serioase. Nu folosi soluții chimice pentru curățarea saltelei, deoarece acestea pot deteriora salteaua. Evită să folosești multă apă pentru curățarea saltelelor. Verifică instrucțiunile producătorului, deoarece unele materiale se pot deforma din cauza umidității.

-    Protejează salteaua cu o husă sau optează pentru o saltea cu husă detașabilă. Husa este ca o protecție împotriva prafului, petelor și a murdăriei. De-asemenea și husa trebuiește îngrijită și spălată corespunzător.

-    Rotește salteaua regulat. Dacă ai o saltea cu o singură față este important să o rotești frecvent, odată la 3 luni cel puțin. Iar însă dacă ai o saltea cu două fețe atunci trebuie schimbate și rotite la fiecare jumătate de an.

-    Îndepărtează învelisul de plastic. Atunci cînd cumperi o saltea îndepărtează ambalajul/pelicula aceasta este incorfortabilă și nu permite saltelei să respire și să se aerisească.

De-asemenea este bine să ceri sfatul consultantului de unde procuri salteaua.
FabricaDeSaltele.md vă oferă saltele de calitate și vă poate răspunde la orice întrebare legată de saltele și modul de utilizare și îngrijire.