• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Ce inaltime la salteaua ortopedica sa aleg?

Saltele ortopediceSaltele ortopedice

Atunci cînd alegem o saltea ortopedică ne lovim cu cîteva întrebări, precum:
-    De ce înălțime să aleg salteaua pentru pat?
-    Are înălțimea saltelei legătură cu confortul?

În continuare vom încerca să vă răspundem la aceste două întrebări despre saltele.

În ceea ce privește confortul, înălțimea saltelei poate influența, dar totul depinde de miezul saltelei și de suprafața pe care se doarme.

Spre exemplu o saltea de 15 cm înălțime poate fi confortabilă și poate oferi o suprafață bună de dormit doar dacă este o saltea din poliuretan de calitate înaltă sau o saltea memory foam, învelite în husă cu matlaseu.

Saltelele cu înălțimea de 20 cm oferă un confort sporit dacă au un conținut de poliuretan de înaltă calitate sau un miez cu arcuri Bonell cu sîrmă de 2,2 mm, sau arcuri Pocket Spring cu înălțimea de 14 cm.

Saltelele cu  înălțimi de 22 cm, 24 cm la fel oferă o susținere eficientă și un confort sporit dacă au la bază arcuri de calitate, iar husa este din materiale naturale și cu matlaseu.


De obicei o saltea poliuretanică, fără arcuri poate avea înălțimi de minim 13 cm pentru un suport și confort eficient, iar saltelele cu arcuri un minim de 18 cm.

Pentru dormitorul copiilor cel mai des sunt alese saltele cu înălțimi de 13 cm, 15 cm, 18 cm sau 20 cm în dependență de pat. Iar pentru dormitorul de două persoane se aleg saltele cu înălțimi de 18 cm, 20 cm, 22 cm sau 24 cm.

Important: O saltea prea joasă nu va oferi suport eficient, o saltea prea înaltă va fi incomodă de utilizat.
FabricaDeSaltele.md oferă saltele de orice înălțimi.