• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Afla cum sa prelungesti durata de viata a saltelei

Rotirea salteleiRotirea saltelei

Dacă ai reușit să alegi o saltea nouă exact pentru necesitățile tale, următoarea grija este întreținerea corectă a acesteia și de a-i mări durata de viață.

Cum ingrijesti de saltea?

În continuare vă oferim căteva sfaturi care vă vor ajuta să măriți considerabil durata de viață a saltelei din dormitor:

-    Citește cu atenție instrucțiunile producătorului înainte de utilizare, sau citește de pe internet despre îngrijirea saltelei.

-    Asigură-te că somiera patului este instalată corect. Salteaua trebuie să stea pe o suprafață perfect netedă și neînclinată altfel salteaua se va deteriora.

-    Întoarce salteaua periodic.

Una din regulile de bază pentru întreținerea saltelei este cea legată de întoarcerea periodică a saltelei.

Pentru a preveni uzarea acesteia întoarce salteaua odată la 3 luni cel puțin.

Acest lucru este valabil pentru salteaua cu față dublă. Dacă ai o saltea cu o singură față, cum este cazul saltelei cu spumă Memory Foam ce trebuie folosită doar pe partea cu stratul de spuma cu memorie, rotește salteaua.

-    Asigură aerisirea adecvată a dormitorului și saltelei.  Aerisește salteaua cel puțin odată pe săptămînă, scoate lenjeria de pe pat și lasă geamul dormitorului puțin deschis.

-    Curățarea saltelei. Atunci cînd salteaua s-a murdărit sau a fost pătată, este foarte important să o cureți cît mai repede pentru a putea scoate murdaria mai ușor. Dacă salteaua are husă detașabilă poți scoate husa și spăla, dacă nu încearcă să ștergi pata cu o soluție specială.

-    Folosește o protecție de saltea. O protecție pentru saltea de calitate, contituie o metodă foarte bună de asigurare a igienei și de prelungire a perioadei de utilizare a saltelei.

-    Nu îndoi salteaua. Atunci cînd dorești să transporți sau să cureți salteaua încearcă să nu o îndoi, deoarece acest lucru poate provoca deteriorări serioase.

Sperăm că am putut fi de folos cu aceste reguli legate de întreținerea saltelei și curățarea ei.